Reise Hvorfor Norge er verdens beste sted? Sjekk steder du...

Hvorfor Norge er verdens beste sted? Sjekk steder du bør besøke i Norge!

-

- Advertisment -

Norge byr på varierte ferieopplevelser. Friluftsmenneskene kan velge mellom fjellet og sjølivet. Appellerer kultur mer enn friluftsliv, finnes det utallige tilbud i byene, men også i bygdene rundt om i vårt landstrakte land. Norge kan nok ikke konkurrere med Syden på værfronten, men når det kommer til opplevelser er det få land som kan toppe Norge som ferieland.

En viktig innvending som mange har når de vurderer å tilbringe ferien i Norge, er at alt i Norge er dyrt. Det er ikke til å stikke under en stol at det er noe rett i dette, men med noe planlegging og fleksibilitet, trenger ikke Norgesferien å blakke deg helt. Løsningen ligger nemlig i å finne de skjulte perlene.

Luftens interrail

De fleste vet hva interrail er: Å reise på loffen med ryggsekk, ved hjelp av tog. Dette er en relativ billig måte å komme seg rundt på det europeiske kontinentet. Dessverre får ikke reisende bruke togbillettene i sitt eget land, slik at det ikke er mulig å gjøre en lengre rundreise med tog til en billig penger her. Men hva med «luftens interrail»?

De siste årene har Widerøe fristet med 14–30 dagers billetter. For noen tusenlapper kan du reise så mye du vil. Prisen varierer med hvor lenge du ønsker å være på reisefot, og om du skal krysse mellom Nord- og Sør-Norge. Dette er en fantastisk måte å oppleve mange steder i Norge på kort tid til en rimelig pris.

Andre rimelige tips til Norgesferien

Noe av det flotteste Norge har å by på er fjellheimen. Og best av alt: Det koster overhodet ingenting å tilbringe hele ferien din på fjellet! Overnatting kan ordnes i telt, og om du vil spandere på deg noe mer komfortabelt, er Turistforeningens hytter et godt alternativ. På betjente hytter kan du også kjøpe deg mat og drikke.

For den kulturinteresserte kan musikk- og teaterfestivaler kanskje friste. Disse er det mange av over hele landet gjennom hele sommeren. Mange forbinder festivaler med dyre billetter, men på de fleste tilbys det mange gratisarrangementer også. Du kan også melde deg som frivillig og få gratis billetter til både konserter og historiske teaterstykker. Frivillige har også ofte eksklusiv tilgang «backstage» og til kjente artister.

Norges fjorder – lange, vakre og berømte

Er det noe Norge er kjent for – foruten nordlys, bunader og lutefisk – så er det fjellene og fjordene. En fjord er enkelt forklart en langstrakt innsjø- eller havrenne med fjell eller bratt landskap på tre av sidene, formet av isbreer. Den delen av fjorden som møter havet kalles fjordmunningen, og her er det relativt grunt. Den delen av fjorden som er lengst fra munningen kalles fjordbunn.

Dersom en havrenne er mer bred enn den er lang, så er det teoretisk sett ikke en fjord, men en vik eller bukt. Ofte kalles smale deler av en innsjø, eller innsjøer feilaktig for «fjord». Eksempler på dette er Furnesfjorden og Tyrifjorden. Men i Norge finnes det også rikelig med ekte fjorder, og disse er i tillegg blant verdens lengste og vakreste. De mest kjente er kanskje Sognefjorden og Hardangerfjorden.

Sognefjorden – blant verdens lengste

Norges lengste fjord, Sognefjorden, strekker seg over vanvittige 205 km fra Ytre Sula til Skjolden. Dette er ikke bare Norges lengste, men også dypeste fjord. På sitt dypeste er fjorden 1303 meter. På verdensbasis er Sognefjorden verdens nest lengste fjord, men også verdens lengste åpne fjord. Foruten sine imponerende mål, er Sognefjorden også svært vakker. Fjellene som omgir fjorden er majestetiske, og fjordens sidearm Nærøyfjorden står på UNESCOSs verdensarvliste.

Det er kanskje ikke så rart at Sognefjorden er blant de mest besøkte og populære målene for turister som besøker Vestlandet. National Geographic har kåret Nærøyfjorden, sammen med Geirangerfjorden, til å være de best forvaltede naturområdene i verden. Turister kan oppleve Sognefjorden med cruise, der de får smake på lokale råvarer, få frisk luft og samtidig se andre populære turistmål som Jotunheimen, Jostedalsbreen og Aurlandsdalen.

Hardangerfjorden – et yndet turistmål siden 1800-tallet

Hardangerfjorden kan imponere enhver med sine 183 kilometer. Dette er Norges nest lengste fjord, og den ligger vakkert til i distriktene Hardanger og Sunnhordaland. Fjorden strekker seg helt fra Halsnøy til Odda. Du kan nyte den vakre naturen rundt Hardangerfjorden både med fjordcruise og ferge. Det tilbys hyppige sightseeing-turer med cruise i Hardangerfjorden, med daglige avganger fra mai til september – månedene Hardanger er på sitt aller vakreste.

I flere hundre år har Hardanger og den kjente fjorden vært et populært mål for turister. Fjorden er omkranset av flott natur, og både Trolltunga, Folgefonna og utallige eplegårder pryder landskapet. Om våren kan du se tusenvis av epletrær i blomst. Fjellene rundt Hardangerfjorden bærer preg av at isbreer har formet landskapet, og fjellene er i så måte både spektakulære og bratte. Opplev den ville, romantiske naturen du også.

Naturens mesterverk

I Norge finnes det uendelig mange steder med fantastisk natur som kan ta pusten fra deg. Enorme fjorder med omkranset av høye fjell, fjell som stikker rett opp fra havet og kritthvite strender som ligger nærmest urørt til ved fjellføttene er noe av det du kan oppleve. Ikke nok med at det finnes mye flott natur, men det finnes også mange naturfenomener i Norge.

Noen av de mest kjente fenomenene som du kan oppleve i Norge er nordlys og midnattssol. Fastboende kan nyte begge deler avhengig av årstiden og for dem er disse hverdagslige. For turister er de eksotiske. Folk fra alle verdens kanter strømmer til Norge for å oppleve disse naturfenomener. De foreviger gjerne øyeblikket med et foto eller to. Uansett hvor i Norge du reiser til er du garantert spektakulære opplevelser.

Nordlys – et fantastisk syn!

Nordlyset er som et fargerikt dansende lys som svever på nattehimmelen. For å få oppleve det sterkeste nordlyset må du dra til et sted som ligger nord for polarsirkelen. Over store deler av Nord-Norge er det mulig å få et glimt av dette fantastiske lyset. Du kan oppleve nordlyset mange steder i nord, men Tromsø har seilt opp på listen som et sted med nordlysgaranti.

Nordlys er et fantastisk fenomen som oppstår når partikler full av energi blir kastet fra solen mot jorden. Lyset kan opptre i mange forskjellige former og farger. Du kan selvsagt dra ut alene på jakt etter nordlyset, men den siste tiden har det også kommet et bredt tilbud av guidede nordlysturer. Slike ekspedisjoner strekker seg gjerne over flere dager og nærmest garanterer nordlys.

Vakre fjell og fjorder

Det finnes mange fjorder og fjell rundt om i Norge. En av dem mest populære fjordene er Geirangerfjorden. Den 20 kilometer lange fjorden strekker seg fra det lille tettstedet Hellesylt opp til Geiranger. Fjorden beskrives som spektakulær, fantastisk og slående. En annen kjent fjord er Trollfjorden som ligger mellom Vesterålen og Lofoten. Denne fjorden er kun 100 meter bred på det smaleste partiet.

Det finnes utallige fjell i Norge og derfor har du som ønsker å gå på en fjelltur mange å velge blant. Norges høyeste fjell er Galdhøpiggen (2469 m). Du finner fjellet i Jotunheimen som ligger i Oppland fylke. Snøhetta er et annet spektakulært fjell. Det ruver 2286 meter over havet. Dette er det høyeste fjellet utfor Jotunheimen og kan bestiges fra alle sider.

Fantastiske reisemål i Norge!

Norge har blitt et yndet reisemål, og hvert år strømmer det til med turister fra mange forskjellige land som vil oppleve fantastisk natur og spektakulært nordlys. Flere og flere norske innbyggere har også fått øynene opp for å feriere i sitt eget hjemland, og tar gjerne en biltur med familien for å se hva de forskjellige fylkene har å by på av fantastiske opplevelser.

Det finnes uendelig mange fantastiske plasser å se i Norge, og det kan derfor være vanskelig å velge et reisemål. Om du velger å kjøre, har du muligheten til å stoppe på forskjellige plasser du passerer. I de siste årene har det blitt veldig populært å dra på sykkelturer rundt om i Norge, og mange finner stor frihet i å oppleve naturen fra sykkelsetet.

Lofoten

En plass som virkelig har satt sitt spor på verdenskartet, er det fantastiske øyriket Lofoten. Med fjell som stikker rett opp av havet og urørt natur, er dette en veldig populær plass å besøke. Siden øygruppen ligger nord for polarsirkelen, er det gode muligheter til å se nordlys i vintersesongen. Om sommeren kan du også se den berømte midnattssolen som lyser opp himmelen i et fantastisk rødskjær.

For de som elsker fjellturer, er dette rett plass å komme til. Uansett hvor du snur deg, vil du være omgitt av fjell. Kanskje frister det med en tur til Lofotens høyeste fjell, Himmeltinden? Fiske har alltid vært en stor del av livet til menneskene som bor på Lofoten, og de besøkende har mange muligheter til å ta del i dette.

Geiranger

Geiranger er selve juvelen når det kommer til fantastiske fjorder. Når du står og skuer utover den spektakulære Geirangerfjorden, vil det ta pusten fra deg. Fjorden er 20 kilometer lang, og strekker seg fra Hellesylt til Geiranger. Som besøkende kan du delta i aktiviteter som sightseeing med båt langs fjorden, og mange leier eller tar med egen kajakk for å padle langs fjorden.

1500 meter over havet finner du «Geiranger Skywalk». Her kan du kjøre eller ta buss langs den berømte Nibbevegen til det aller øverste platået, og få en opplevelse utenom det vanlige. Du vil få en fantastisk panoramautsikt, og en helt unik utsikt over fjorden og fjellene mens ren fjelluft fyller lungene dine. Geiranger har også et lite sentrum du kan besøke og som også tilbyr overnatting.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

Navigering av fremtiden: En omfattende guide til effektive systemer for hjemmestyring av energi

I det stadig skiftende landskapet av bærekraftig livsstil har rollen til effektive systemer for hjemmestyring av energi...

Fordeler med å ha et garasjeskap

Fordeler med å ha et garasjeskap La oss være ærlige, i mange norske garasjer samler det seg opp...

AD + HR -annonsepakke – effektiv rekruttering i din bedrift

I følge ABSL -rapporten *skapes det om lag 85 nye arbeidsplasser daglig i BPO, SSC / GBS,...

20 grunner til å reise til Thailand

I Thailand begynner turistsesongen i begynnelsen av november. Temperaturen innen 25-28 grader celsius og en litt "kjøligere" aura gjør...
- Advertisement -

Dumpster diving – hva er det?

For de som er ukjent  med fenomenet dumpster diving så er det som navnet kanskje tilsier at en rett...

Hvilke hodetelefoner bør jeg velge?

Å velge riktige hodetelefoner er ikke problematisk bare for en lydfil som musikk er mer enn bare lyd. Passende...

Must read

Fordeler med å ha et garasjeskap

Fordeler med å ha et garasjeskap La oss...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you