Tips Tur med hund - råd og tips

Tur med hund – råd og tips

-

- Advertisment -

Våre firebente venner elsker turer og i Norge er nok med boltreplass for hunder. Selv de største byene har god tilgang til gode turstier, skoger og sletter. Du trenger heller ikke å stikke ut av sentrum for gi Fido den treningen han trenger. Store og små parker er også fine muligheter for å lufte hunden.

Fjellturer

Fjellturer er passer for de fleste hunder. Men vær obs på at hunder så vel som mennesker må trenes opp til å takle lange dagsmarsjer. Hvis både du og hunden din har vært sofagriser i det siste, så kan det være lurt å trappe på lufteturene og øke lengden gradvis. Når du og hunden er klar for en fjelltur så finnes det mange gode muligheter. En gladnyhet er at de fleste hyttene i populære områder som Jotunheimen, Trollheimen, Hardangervidda og Rondane er også egnet for hunder.

Mye selskap i en hund

Det er mye selskap i hunder og det vet hundeiere svært godt. Hvis du liker å gå turer i fjellet på egenhånd er også en hund en uunnværlig trygghet. Smarte hunder kan varsle om farer og dessuten hjelpe deg med bagasjen. Det finnes ryggsekker for hunder også, så hvorfor ikke la din beste venn hjelpe deg litt? Hunder sover gjerne i telt og mange hunderaser takler kulden godt. Bare vær obs på at det kan være veldig varmt i fjellet også, så sørg for at du gir hunden din nok vann og hvile.

Det er også viktig at du har riktig turutstyr, og ikke minst at du skor deg godt. Din firbente har gode poter fra naturen av, men mennesket har gått altfor mye på asfalt og har sensitive føtter. De aller fleste av ville nok skjært en grimase hvis man prøvde å gå barbeint på gata!

Uten mat og drikke duger ikke hunden

Noen hunder bruker mer energi enn andre. For eksempel en Jack Russell er alltid på farta, mens en dreven Sanktbernhardshund vet hvordan den kan spare energi. Begge hunderaser trenger ekstra for hvis du går lange turer. Så sørg for å gi hunden din tilstrekkelig med pauser og se an hundens form før du fortsetter.

La hunden din utforske litt på egenhånd

Dette anbefales kun for hunder med god grunndressur. Dessuten bør du vær obs på båndtvang-regelen som sier at mellom 1.april og frem til 20. august kan du ikke la hunden gå løs. Naturligvis kan regelen bøyes litt for hunder som er svært lydige og går ved eieren side på kommando. Båndtvang-regelen er egentlig ment for å sikre at hunder ikke skal forfølge husdyr og vilt.

Så det er ingenting i veien for at du lar hunden ferdes løst på f.eks. en fotballbane så den får virkelig brukt energien sin. Det er viktig at hunder for frigjort energi og dette gjelder ikke bare brukshunder. De små selskapshundene trenger også å få utløp for energi. Alle hunder liker dessuten snuse rundt, utforske nye steder og dessuten møte andre hunder og mennesker. Da får du som regel en glad hund, og det ønsker vi jo alle.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

Navigering av fremtiden: En omfattende guide til effektive systemer for hjemmestyring av energi

I det stadig skiftende landskapet av bærekraftig livsstil har rollen til effektive systemer for hjemmestyring av energi...

Fordeler med å ha et garasjeskap

Fordeler med å ha et garasjeskap La oss være ærlige, i mange norske garasjer samler det seg opp...

AD + HR -annonsepakke – effektiv rekruttering i din bedrift

I følge ABSL -rapporten *skapes det om lag 85 nye arbeidsplasser daglig i BPO, SSC / GBS,...

20 grunner til å reise til Thailand

I Thailand begynner turistsesongen i begynnelsen av november. Temperaturen innen 25-28 grader celsius og en litt "kjøligere" aura gjør...
- Advertisement -

Dumpster diving – hva er det?

For de som er ukjent  med fenomenet dumpster diving så er det som navnet kanskje tilsier at en rett...

Hvilke hodetelefoner bør jeg velge?

Å velge riktige hodetelefoner er ikke problematisk bare for en lydfil som musikk er mer enn bare lyd. Passende...

Must read

Fordeler med å ha et garasjeskap

Fordeler med å ha et garasjeskap La oss...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you